Salát z čínského zelí s krůtím masem na zázvoru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 22 g
- Sodík 165 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 97.5 mg
- Draslík 898.4 mg
- Vláknina 7500 mg
- Vitamín A 7500 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na marinádu smícháme šťávu z limetky, dvě lžíce sójové omáčky, dvě lžíce sezamového oleje a polovinu jemně nastrouhaného zázvoru.
-
2
Krůtí řízky nakrájíme na 2 cm široké proužky, vložíme do marinády, dobře promícháme, aby se maso obalilo a necháme minimálně půl hodiny marinovat.
-
3
Ze zelí odstraníme vnější listy, rozkrojíme a vyjmeme košťál. Nakrájíme na velmi tenké proužky. Opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Jarní cibulky nakrájíme na jemné kroužky. Kompotované mandarinky necháme okapat, šťávu si ponecháme.
-
4
Na dresink smícháme šťávu z poloviny limetky, pět lžic sezamového oleje, špetku soli, lžičku mandarinkové šťávy a zbývající zázvor.
-
5
Zelí, cibulku a mandarinky dáme do mísy. Přelijeme dresinkem a promícháme. Rozdělíme na čtyři talíře. Maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a zprudka upečeme na lžíci rozpáleného sezamového oleje dokřupava. Horké maso rozdělíme na salát a ozdobíme cibulkou. Ihned podáváme.