Šťavnatý čekankový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 106 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 2 g
- Sodík 134 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 4.9 mg
- Draslík 376.3 mg
- Vláknina 11275.5 mg
- Vitamín A 11275.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čekanku rozpůlíme a vyjmeme košťál. Nakrájíme na 1 cm široké proužky. Pomeranč rozpůlíme, jednu polovinu odložíme, druhou oloupeme a z dílků odstraníme bílou kůru, nakrájíme na kousky.
-
2
Hrušku oloupeme, rozkrájíme na osminky, odstraníme jádra a nakrájíme na kostičky. Opatrně promícháme s čekankou a pomerančem.
-
3
Z druhé poloviny pomeranče vymačkáme šťávu a smícháme ji s jogurtem. Přidáme malinový ocet, cukr, koření a promícháme. Salát přelijeme zálivkou a ihned podáváme.