Krůtí řízky v bramboráku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 8 g
- Sodík 462 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 65 mg
- Draslík 908.2 mg
- Vláknina 7953.5 mg
- Vitamín A 7953.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nastrouháme, vodu vymačkáme. Do brambor vmícháme sůl a mletou papriku.
-
2
Omyté maso nakrájíme na řízky, lehce je naklepeme, po obou stranách do masa vetřeme sůl, pepř a papriku. Na jednu stranu řízku přitiskneme polovinu nastrouhaných brambor.
-
3
Řízky vložíme vrstvou brambor na rozehřátý olej, zvolna smažíme asi 4 minuty.
-
4
Zbylé brambory rozložíme na horní stranu řízků a přimáčkneme. Řízky obrátíme, smažíme ještě 4 minuty.
-
5
Ihned podáváme. Vhodnou přílohou je hrášek s mrkví.