Salát s kuřecích jater
Suroviny
- 500 g Játra kuřecí
- 400 g Rajčata
- 6 ks Cibulka jarní
- 0.5 ks Čekanka
- 0.5 ks Salát hlávkový
- 1 hrst Šalvěj čerstvá
- 0.5 hrst Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 polévková lžíce Balsamico ocet
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 13 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 431.3 mg
- Draslík 650.1 mg
- Vláknina 6606.3 mg
- Vitamín A 6606.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné cibulky na jemno nakrájíme, osolíme a zakapeme citronovou šťávou.
-
2
Játra omyjeme, odblaníme, opečeme z obou stran s lístky šalvěje. Necháme vychladnout, okapat na papírové utěrce, poté je rozkrájíme. Šťávu z pečení odložíme stranou pro pozdější použití.
-
3
Rajčata, bazalku a salát opláchneme, listy salátu a bazalku natrháme na menší kousky, vložíme do salátové mísy. Přidáme na dílky krájená rajčata, játra a cibulku, z které jsme slili šťávu.
-
4
Vypečenou šťávu z jater svaříme se 2 lžícemi oleje, šťávou z cibulky a s vinným octem. Na závěr osolíme, opepříme, ještě teplou polijeme salát.
-
5
Salát podáváme jako samostatný pokrm či předkrm.