Candát s fenyklem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 2 g
- Sodík 232 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1096.8 mg
- Vláknina 18849.5 mg
- Vitamín A 18849.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný fenykl nakrájíme šikmo na nudličky, oloupanou cibuli krájíme podélně na dílky.
-
2
Omyté porce ryby osolíme, opepříme a potřeme lžicí oleje.
-
3
Cibuli a fenykl za stálého míchání osmahneme na lžíci oleje, vmícháme šafrán, sůl, pepř, lístky tymiánu, šťávu a kůru z jednoho pomeranče, opékáme ještě 5 minut.
-
4
Candáta grilujeme na rozpálené grilovací pánvi asi 3 minuty po každé straně. Porce upravíme na zeleninu a posypeme na nudličky nakrájeným pórkem.