Zeleninová polévka se šalvějí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 118 g
- Sodík 461 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 1.4 mg
- Draslík 1022 mg
- Vláknina 18498.8 mg
- Vitamín A 18498.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na kostky, očištěný pórek i papriku krájíme na kolečka.
-
2
Oloupaný, nasekaný česnek opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme mrkev, pórek, papriku a brambory. Vše krátce osmahneme, přidáme omyté lístky šalvěje (asi 6 ks) a rozmarýn. Zalijeme vývarem, uvedeme do varu, zvolna povaříme asi 10 minut. Podle chuti osolíme, opepříme.
-
3
Nakonec vmícháme rajčatovou šťávu a jen prohřejeme. Polévku rozdělíme do talířů a ihned podáváme.