Zeleninová polévka se šalvějí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mrkev kořen
  • 400 g Brambory
  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 200 ml Rajčatová šťáva
  • 2 ks Pórek
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 118 g
  • Sodík 461 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 1.4 mg
  • Draslík 1022 mg
  • Vláknina 18498.8 mg
  • Vitamín A 18498.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na kostky, očištěný pórek i papriku krájíme na kolečka.

  • 2

    Oloupaný, nasekaný česnek opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme mrkev, pórek, papriku a brambory. Vše krátce osmahneme, přidáme omyté lístky šalvěje (asi 6 ks) a rozmarýn. Zalijeme vývarem, uvedeme do varu, zvolna povaříme asi 10 minut. Podle chuti osolíme, opepříme.

  • 3

    Nakonec vmícháme rajčatovou šťávu a jen prohřejeme. Polévku rozdělíme do talířů a ihned podáváme.

Komentáře k receptu