Restované kuře s citronem
Suroviny
- 25 g Máslo čerstvé
- 600 g Kuřecí prsa
- 300 ml Vývar drůbeží
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Omáčka Ketjap
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Solamyl
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 14 g
- Sodík 468 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 103.5 mg
- Draslík 605 mg
- Vláknina 2499.8 mg
- Vitamín A 2499.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso nakrájíme na rovnoměrné nudličky. Vložíme do nekovové misky, dochutíme solí, pepřem, 1 polévkovou lžící oleje, 2 lžícemi citronové šťávy a ketjapem. Dobře promícháme a necháme v lednici asi 20min odležet.
-
2
V pánvi rozpálíme zbytek oleje s máslem. Přidáme polovinu kuřecích nudliček a zprudka orestujeme dozlatova. Poté maso přemístíme na předehřátý talíř a stejně postupujeme s druhou polovinou nudliček.
-
3
Umícháme kaši z maizeny a lžíce vody. Přilijeme kuřecí vývar a za stálého míchání vaříme asi 2minuty, dokud směs nezesklovatí a není hladká. Na závěr přidáme zbytek citronové šťávy a cukr, vložíme orestované maso a prohřejeme. Posypeme čerstvou petrželí, nastrouhanou citronovou kůrou a podáváme.