Bramborový salát s avokádem a krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 kávová lžička Sirup javorový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Avokádo
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 283 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 127 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 65.6 mg
  • Draslík 1012.3 mg
  • Vláknina 17831.8 mg
  • Vitamín A 17831.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme, vložíme do osolené vody a vaříme asi 25 minut do měkka. Slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Jarní cibulku rozkrájíme na tenká kolečka, v míse jí smícháme s bramborami.

  • 3

    Citrónovou šťávu, hořčici, sirup, olej, sůl a pepř smícháme do krémového dresinku. Jemně zapracujeme do brambor, zakryjeme a necháme 15 minut v chladu.

  • 4

    Avokádo oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme pecku a pokapeme jednou lžičkou citrónové šťávy, aby nezhnědlo. Každou půlku podélně pokrájíme na tři dílky, ty následně příčně na plátky.

  • 5

    Přidáme spolu s krevetami do salátu a jemně promícháme. Osolíme, opepříme. Listy salátu opereme, necháme okapat. Salát upravíme na listy a podáváme s bagetou.

Komentáře k receptu