Bramborový salát s avokádem a krevetami
Suroviny
- 700 g Brambory
- 250 g Krevety tygří - loupané
- 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1 kávová lžička Sirup javorový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Avokádo
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 13 g
- Sodík 127 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 65.6 mg
- Draslík 1012.3 mg
- Vláknina 17831.8 mg
- Vitamín A 17831.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, vložíme do osolené vody a vaříme asi 25 minut do měkka. Slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Jarní cibulku rozkrájíme na tenká kolečka, v míse jí smícháme s bramborami.
-
3
Citrónovou šťávu, hořčici, sirup, olej, sůl a pepř smícháme do krémového dresinku. Jemně zapracujeme do brambor, zakryjeme a necháme 15 minut v chladu.
-
4
Avokádo oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme pecku a pokapeme jednou lžičkou citrónové šťávy, aby nezhnědlo. Každou půlku podélně pokrájíme na tři dílky, ty následně příčně na plátky.
-
5
Přidáme spolu s krevetami do salátu a jemně promícháme. Osolíme, opepříme. Listy salátu opereme, necháme okapat. Salát upravíme na listy a podáváme s bagetou.