Tofu placičky s bylinkovou omáčkou
Suroviny
- 400 g Sýr sójový - Tofu
- 70 g Sýr Parmezán
- 70 g Oříšky piniové
- 100 g Sýr Ementál (Primátor)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Oregano čerstvé
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.33 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1.17 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 122 g
- Sodík 521 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 157.1 mg
- Draslík 569.5 mg
- Vláknina 9883.3 mg
- Vitamín A 9883.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.2 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky a rozmixujeme s oloupanou nakrájenou mrkví, tofu a petrželkou. Vmícháme rozšlehaná vejce a nastrouhaný sýr. Osolíme, opepříme a necháme asi 1 hodinu chladit.
-
2
Oregano omyjeme a otrháme lístky. Rozmixujeme je s oloupaným česnekem, piniemi, olivovým olejem a nastrouhaným parmazánem. Omáčku uložíme do chladu.
-
3
Z tofu vytvarujeme placičky a po obou stranách je smažíme na oleji dozlatova. Podáváme s omáčkou a salátem.