Kapusta s fazolemi
Suroviny
- 125 g Fazole bílé sterilované
- 200 g Kapusta hlávková
- 750 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Pórek
- 1 ks Celer řapíkatý
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- 3 polévková lžíce Slunečnice - semena
- 0.5 polévková lžíce Tymián sušený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 184 g
- Sodík 1113 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 4.3 mg
- Draslík 1012.4 mg
- Vláknina 21126.2 mg
- Vitamín A 21126.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 93.1 mg
- Vitamín E 6.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek a řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na kousky, oloupaný česnek nasekáme. Kapustu očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kusy, oloupanou mrkev nakrájíme na kostky.
-
2
Cibuli, česnek a celer podusíme na oleji, zalijeme vývarem a přidáme polovinu tymiánu. Vše vaříme asi 10 minut, potom přidáme mrkev a kapustu a vaříme ještě 5 minut.
-
3
Nakonec do pokrmu přidáme slunečnicová semínka a okapané fazole. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme zbylým tymiánem.
-
4
Podáváme s tmavým chlebem.