Cizrnový salát s rajčaty
Suroviny
- 300 g Cizrna
- 250 g Klobása Chorizo
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Celer řapíkatý
- 4 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 8 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 765 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 42 g
- Sodík 635 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 1197.2 mg
- Vláknina 29867.2 mg
- Vitamín A 29867.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cizrnu vaříme asi 1 hodinu v osolené vodě, slijeme ji a necháme okapat.
-
2
Oloupané šalotky najemno nakrájíme. Smícháme ocet, citronovou šťávu, olej, sůl, pepř a špetku cukru. Vmícháme šalotku a zálivkou přelijeme cizrnu. Necháme asi 3 hodiny odležet.
-
3
Celer očistíme, rajčata omyjeme a obojí spolu s klobásou nakrájíme na tenké plátky. Vše smícháme s cizrnou a zálivkou, posypeme rozdrceným pepřem a podáváme s opečeným bílým chlebem.