Tamarindová aqua fresca
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 0 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 391.6 mg
- Vláknina 7537.5 mg
- Vitamín A 7537.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tamarindové lusky oloupeme, dužinu dáme do mísy a zalijeme teplou vodou. Necháme minimálně 4 hodiny máčet.
-
2
Do jiné mísy vložíme cedník, vlijeme do něho tamarindovou směs a protlačíme sítem pomocí vařečky, semena vyhodíme.
-
3
Do přeceděné směsi přidáme cukr a dobře promícháme, až se cukr rozpustí.
-
4
Vlijeme do džbánu, dobře vychladíme a podáváme v širokých nízkých sklenicích.