Kuřecí maso s polentovými řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Chřest bílý
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 150 g Kukuřičná krupice T 600
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 ks Bazalka
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.34 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 592 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 943 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 147.4 mg
  • Draslík 1316.2 mg
  • Vláknina 11092.5 mg
  • Vitamín A 11092.5 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.4 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osolený vývar uvedeme do varu, vmícháme krupici a pod bodem varu vaříme 5 minut. Kaši natřeme ve vrstvě silné 1 cm na navlhčený plech a necháme vychladnout.

  • 2

    Chřest omyjeme, spodní třetinu oloupeme a konce odřízneme. Očištěné papriky, omytá rajčata a chřest nakrájíme na kolečka. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a vše smažíme asi 5 minut na 2 lžících oleje. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Omytá kuřecí prsa osolíme, opepříme a opékáme na oleji z každé strany asi 5 minut.

  • 4

    Polentu potřeme rozpuštěným máslem s nastrouhaným sýrem a vypichujeme placičky. Opečeme je v troubě pod grilem.

  • 5

    Maso, zeleninu a polentu upravíme na talíře a pokrm ozdobíme bazalkou.

Komentáře k receptu