Kuřecí maso s polentovými řezy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 20 g
- Sodík 943 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 147.4 mg
- Draslík 1316.2 mg
- Vláknina 11092.5 mg
- Vitamín A 11092.5 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.4 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osolený vývar uvedeme do varu, vmícháme krupici a pod bodem varu vaříme 5 minut. Kaši natřeme ve vrstvě silné 1 cm na navlhčený plech a necháme vychladnout.
-
2
Chřest omyjeme, spodní třetinu oloupeme a konce odřízneme. Očištěné papriky, omytá rajčata a chřest nakrájíme na kolečka. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a vše smažíme asi 5 minut na 2 lžících oleje. Osolíme a opepříme.
-
3
Omytá kuřecí prsa osolíme, opepříme a opékáme na oleji z každé strany asi 5 minut.
-
4
Polentu potřeme rozpuštěným máslem s nastrouhaným sýrem a vypichujeme placičky. Opečeme je v troubě pod grilem.
-
5
Maso, zeleninu a polentu upravíme na talíře a pokrm ozdobíme bazalkou.