Kuřecí rizoto s hroznovým vínem
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 400 g Rýže Basmati
- 200 g Hroznové víno
- 500 ml Vývar slepičí
- 400 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 0.25 ks Zázvor celý
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kardamom
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 19 g
- Sodík 784 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 136 mg
- Draslík 740.4 mg
- Vláknina 4926.5 mg
- Vitamín A 4926.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 100.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuřecí maso nakrájíme na kostky a opečeme po všech stranách na oleji. Oloupanou cibuli, česnek a zázvor nasekáme a přidáme k masu. Vše krátce osmahneme.
-
2
Ohřejeme vývar se smetanou. Ke kuřeti přidáme rýži, citronovou kůru a přilijeme vývar se smetanou. Osolíme, opepříme a okořeníme kardamomem. Pokrm dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
-
3
Hotové rizoto ozdobíme omytými, rozpůlenými bobulemi hroznového vína a podáváme.