Vepřová pečeně se zelenou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Vepřová kýta
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 150 g Majonéza
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 695 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 368 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 111.7 mg
  • Draslík 720.8 mg
  • Vláknina 4975.8 mg
  • Vitamín A 4975.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.6 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso naložíme na 3 hodiny do marinády ze soli, pepře, citronové šťávy, nasekaného tymiánu a rozmarýnu.

  • 2

    Maso osušíme a opečeme v pekáči na oleji. Zalijeme 250 ml vody a marinádou, vložíme do trouby a pečeme přikryté asi 50 minut při 200°C. Později odstraníme pokličku a maso dopečeme doměkka.

  • 3

    Omytý špenát rozmixujeme s bylinkami, majonézou, solí a pepřem.

  • 4

    Upečenou kýtu nakrájíme na plátky a upravíme na mísu. Ozdobíme dílky omytého citronu.

  • 5

    Zelenou omáčku podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu