Tofu kuličky
Suroviny
- 150 g Sezam - semena
- 150 g Rybíz červený
- 150 g Angrešt
- 400 g Sýr sójový - Tofu
- 125 ml Mango
- 500 ml Víno červené
- 125 ml Sirup Monin - grenadina
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Želatina
- 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 0.5 polévková lžíce Zázvor mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 28 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 129.8 mg
- Draslík 643.9 mg
- Vláknina 22063 mg
- Vitamín A 22063 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vlijeme červené víno, citronovou šťávu, přidáme omyté bobule a na mírném ohni povaříme 10 minut.
-
2
Bobule rozmačkáme vidličkou, vmícháme zázvorový rosol a smetanu. V případě potřeby zahustíme moukou. Ještě teplé odstavíme z ohně.
-
3
Sýr pokrájíme na kostičky, rozmixujeme spolu s grenadinou a šťávou z manga.
-
4
Vejce rozšleháme, z tofu tvarujeme kuličky, obalíme ve vajíčku a v sezamovém semínku, které mírně přitlačíme.
-
5
Kuličky smažíme dozlatova ve fritovacím hrnci, necháme okapat na papírovém ubrousku. Upravíme na talíř, ozdobíme některými bobulemi a servírujeme.