Tofu kuličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sezam - semena
  • 150 g Rybíz červený
  • 150 g Angrešt
  • 400 g Sýr sójový - Tofu
  • 125 ml Mango
  • 500 ml Víno červené
  • 125 ml Sirup Monin - grenadina
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Želatina
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 polévková lžíce Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 620 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 129.8 mg
  • Draslík 643.9 mg
  • Vláknina 22063 mg
  • Vitamín A 22063 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme červené víno, citronovou šťávu, přidáme omyté bobule a na mírném ohni povaříme 10 minut.

  • 2

    Bobule rozmačkáme vidličkou, vmícháme zázvorový rosol a smetanu. V případě potřeby zahustíme moukou. Ještě teplé odstavíme z ohně.

  • 3

    Sýr pokrájíme na kostičky, rozmixujeme spolu s grenadinou a šťávou z manga.

  • 4

    Vejce rozšleháme, z tofu tvarujeme kuličky, obalíme ve vajíčku a v sezamovém semínku, které mírně přitlačíme.

  • 5

    Kuličky smažíme dozlatova ve fritovacím hrnci, necháme okapat na papírovém ubrousku. Upravíme na talíř, ozdobíme některými bobulemi a servírujeme.

Komentáře k receptu