Bramborová kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 90 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 1 g
- Sodík 795 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 4 mg
- Draslík 495.8 mg
- Vláknina 6000 mg
- Vitamín A 6000 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory propláchneme, překrájíme, zalijeme vlažnou vodou a uvaříme je doměkka.
-
2
Uvařené brambory scedíme, prolisujeme nebo rozšleháme a za postupného přilévání vařícího mléka je vyšleháme na hladkou kaši.
-
3
Nakonec pokrm mírně osolíme.