Rizoto po milánsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 769 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1966 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 107 g
- Cholesterol 39.5 mg
- Draslík 528.1 mg
- Vláknina 11881.5 mg
- Vitamín A 11881.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu rozehřejeme polovinu másla, osmahneme na něm oloupanou, jemně posekanou cibuli. Přidáme propláchnutou rýži, necháme ji za častého míchání zesklovatět. Okořeníme špetkou šafránu, osolíme a opepříme. Zalijeme vínem, mícháme, dokud se nevsákne do rýže, poté za stálého mícháme přilijeme trochu horkého vývaru, počkáme, až se vsákne do rýže a přiléváme zbylý vývar. Rizoto dusíme 20 minut, odstavíme z plotny, necháme asi 5 minut stát.
-
2
Nakonec vmícháme zbylé máslo a nastrouhaný sýr.
-
3
Ihned podáváme.