Smažené fazole

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Feta
  • 250 g Fazole Borlotti
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 272 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 10.1 mg
  • Draslík 168.6 mg
  • Vláknina 2609 mg
  • Vitamín A 2609 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole si předem uvaříme ve vodě.

  • 2

    Ve velké pánvi rozpálíme sádlo, přidáme jemně nakrájenou cibuli, kmín a mletý koriandr. Smažíme asi 20 minut, až cibule změkne a zkaramelizuje. Přidáme naběračku měkkých, vařených fazolí a smažíme, aby se prohřály. Během smažení rozmačkáme fazole vidličkou nebo šťouchadlem na brambory.

  • 3

    Pokračujeme, až přidáme po částech všechny fazole, pak do nich vmícháme prolisovaný česnek.

  • 4

    Snížíme teplotu a vaříme, až se z fazolí stane hustá pasta. Osolíme a přendáme do servírovací mísy. Posypeme sekaným čerstvým koriandrem. Navrch rozdrobíme sýr.

Komentáře k receptu