Smažené fazole
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 8 g
- Sodík 272 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 10.1 mg
- Draslík 168.6 mg
- Vláknina 2609 mg
- Vitamín A 2609 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole si předem uvaříme ve vodě.
-
2
Ve velké pánvi rozpálíme sádlo, přidáme jemně nakrájenou cibuli, kmín a mletý koriandr. Smažíme asi 20 minut, až cibule změkne a zkaramelizuje. Přidáme naběračku měkkých, vařených fazolí a smažíme, aby se prohřály. Během smažení rozmačkáme fazole vidličkou nebo šťouchadlem na brambory.
-
3
Pokračujeme, až přidáme po částech všechny fazole, pak do nich vmícháme prolisovaný česnek.
-
4
Snížíme teplotu a vaříme, až se z fazolí stane hustá pasta. Osolíme a přendáme do servírovací mísy. Posypeme sekaným čerstvým koriandrem. Navrch rozdrobíme sýr.