Frijoles de olla

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Fazole černé
  • 50 g Sýr Feta
  • 1750 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 10 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 7.6 mg
  • Draslík 1221.8 mg
  • Vláknina 23835 mg
  • Vitamín A 23835 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené fazole propláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a vložíme do velkého hrnce s vařící, osolenou vodou. Přidáme cibuli, překrojenou napůl a celé stroužky česneku. Snížíme teplotu a vaříme 90 minut, až budou fazole měkké a zbyde jen trochu tekutiny. Cibuli a česnek vyndáme.

  • 2

    Zatímco se fazole vaří, připravíme si suroviny na posypání. Čili papričky fresno opečeme nad plamenem. Vložíme do igelitového sáčku a necháme 20 minut zapařit. Vyjmeme, oloupeme, odkrojíme stopky a vyjmeme semena. Nakrájíme na tenké proužky a dáme do misky. Všechny ostatní suroviny na posypání dáme do jednotlivých misek - drobně nakrájenou cibuli, krájená rajčata, sýr feta a kysanou smetanu.

  • 3

    Šálek vařených fazolí a tekutiny dáme do mixéru a zpracujeme na hladké pyré. Můžeme i rozmačkat štouchadlem na brambory.

  • 4

    Fazolové pyré vrátíme do hrnce k fazolím a zamícháme. Přidáme nasekaný koriandr a dobře promícháme.

  • 5

    Fazole nandáme do misek a podáváme s různými přísadami na posypání.

Komentáře k receptu