Pečená ryba pueblo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 23 g
- Sodík 326 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 145 mg
- Draslík 1080.8 mg
- Vláknina 6492.5 mg
- Vitamín A 6492.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.9 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čili papričky pasilla opečeme na suché pánvi, až jim naskáčou puchýře. Vložíme do igelitového sáčku a necháme 20 minut zapařit. Poté oloupeme, odkrojíme stopku a vyjmeme semínka, nakrájíme nahrubo, vložíme do hmoždíře nebo mixéru a zpracujeme na pastu.
-
2
Pastu vložíme do mělké nádoby, do které se vejdou pstruzi v jedné vrstvě. Česnek nakrájíme podélně na plátky a přidáme do pasty. Přisypeme sůl, pepř, oregano a limetkovou šťávu. Přidáme očištěné pstruhy, obalíme ve směsi, zakryjeme a necháme 30 minut marinovat. Několikrát ve směsi obrátíme.
-
3
Troubu zahřejeme na 200°C, na pruh alobalu položíme velký kus papíru na pečení. Na papír dáme pstruha, pokryjeme marinádou a posypeme mandlemi. Zabalíme do úhledného balíčku, stejným způsobem připravíme i ostatní pstruhy a vyrovnáme všechny do pekáče.
-
4
Dáme do trouby a pečeme 25 minut. Podáváme v balíčku nebo vyjmuté na talíři.