Brambory s čekankovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Čekanka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 197 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1083.8 mg
  • Vláknina 19589.8 mg
  • Vitamín A 19589.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory vaříme v osolené vodě asi 10 minut, vodu scedíme a brambory rozpůlíme.

  • 2

    Rozmarýn omyjeme a osušíme, nakrájíme na kousky a rozložíme na plech. Rozmarýn posypeme oloupaným, na plátky nakrájeným česnekem. Přidáme brambory, urovnáme je na plech, osolíme a opepříme. Pokapeme olivovým olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

  • 3

    Čekanku omyjeme a očistíme, rozebereme na listy a přikryjeme jimi brambory. Pečeme ještě 5 minut.

Komentáře k receptu