Brambory s čekankovým salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 197 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 5 g
- Sodík 233 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1083.8 mg
- Vláknina 19589.8 mg
- Vitamín A 19589.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory vaříme v osolené vodě asi 10 minut, vodu scedíme a brambory rozpůlíme.
-
2
Rozmarýn omyjeme a osušíme, nakrájíme na kousky a rozložíme na plech. Rozmarýn posypeme oloupaným, na plátky nakrájeným česnekem. Přidáme brambory, urovnáme je na plech, osolíme a opepříme. Pokapeme olivovým olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
-
3
Čekanku omyjeme a očistíme, rozebereme na listy a přikryjeme jimi brambory. Pečeme ještě 5 minut.