Brambory vařené

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1600 g Brambory
  • 20 g Sůl
  • 2 g Kmín celý
  • 10 g Petržel - nať
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 94 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 800 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 672.7 mg
  • Vláknina 8126 mg
  • Vitamín A 8126 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory propláchneme, překrájíme na půlky, čtvrtky nebo na osminky, zalijeme je vlažnou vodou, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka.

  • 2

    Uvařené brambory scedíme a při podávání je sypeme omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.

Komentáře k receptu