Salát z červeného zelí se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Zelí hlávkové červené
  • 250 g Salát Polníček
  • 720 g Kompot višňový
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej salátový
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 23.3 mg
  • Draslík 357.6 mg
  • Vláknina 6259.8 mg
  • Vitamín A 6259.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté zelí najemno nakrouháme. Polníček omyjeme a necháme okapat.

  • 2

    Višně slijeme a šťávu zachytíme. Smícháme je se zelím. Sýr nakrájíme na jemné nudličky.

  • 3

    Prošleháme olej s hořčicí a polovinou višňové šťávy, osolíme a opepříme. Salát pokapeme zálivkou, přikryjeme fólií a necháme asi 20 minut rozležet.

  • 4

    Nakonec vmícháme polníček a salát posypeme sýrem.

Komentáře k receptu