Mořský okoun se salsou z pomerančů a čili
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 183 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 1 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 260.6 mg
- Vláknina 6119.8 mg
- Vitamín A 6119.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelené čili opečeme na suché pánvi, až se na slupce objeví puchýře. Vložíme do igelitového sáčku, zavřeme a necháme 20 minut zapařit.
-
2
Z pomerančů nebo růžových grepů odřízneme nahoře a dole plátek, oloupeme a odstraníme bílou dužinu. Plátky vložíme do mísy.
-
3
Čili oloupeme, odřízneme stopky a vyjmeme semínka, dužinu jemně nakrájíme. Cibuli nakrájíme na jemné plátky, vše přidáme k pomerančům a lehce promícháme, okořeníme a dáme do chladu.
-
4
Plátky mořského okouna okořeníme. Pařák vyložíme papírem na pečení, necháme papír přečnívat po stranách, aby bylo možné rybu po uvaření snadno vyndat. Prázdný pařák dáme nad pánev s vodou a vodu přivedeme k varu. Rybu dáme v jedné vrstvě do pařáku, zakryjeme a vaříme 8 minut.
-
5
Podáváme ozdobené čerstvým koriandrem se salsou a zeleninovou přílohou.