Zapékané karbanátky
Suroviny
- 750 g Maso mleté - mix
- 150 g Sýr kozí
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 4 ks Avokádo
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 0.5 šálek Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Ořechy pekanové
- 0.27 polévková lžíce Tuk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1084 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 255 g
- Sodík 311 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 156.9 mg
- Draslík 1135.5 mg
- Vláknina 32623.2 mg
- Vitamín A 32623.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.6 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oříšky nastrouháme, mrkev očistíme a nastrouháme na nudličky.
-
2
Mleté maso smícháme s oříšky, vejci, nastrouhanou mrkví, opepříme, osolíme, přidáme chilli a vypracujeme těsto.
-
3
Z těsta vytvoříme karbanátky a vkládáme na rozehřátý tuk. Opékáme z každé strany 8 minut.
-
4
Mezitím oloupeme avokádo, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Pokapeme citronovou šťávou. Sýr nakrájíme na plátky.
-
5
Zapékací mísu silně vymastíme, vložíme do ní karbanátky, na ně položíme připravené avokádo. Povrch poklademe proužky sýra.
-
6
Zapečeme v rozehřáté troubě na 180° C na střední liště 8 minut.