Tostadas s trhaným masem a kořením
Suroviny
- 500 g Vepřová plec
- 175 g Fazole vařené
- 115 g Sýr Feta
- 90 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Oregano čerstvé
- 6 ks Tortilla
- 1 ks Chilli paprička
- 2 ks Rajčata
- 1 stroužek Česnek
- 1.2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 865 kcal
- Sacharidy 122 g
- Tuky 30 g
- Sodík 336 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 122 g
- Cholesterol 73.5 mg
- Draslík 1081.6 mg
- Vláknina 35440.7 mg
- Vitamín A 35440.7 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové ramínko nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, zakryjeme a vaříme 40 minut. Scedíme a necháme okapat. Natrháme, osolíme a vložíme do mísy.
-
2
Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli nakrájenou na plátky, drcený česnek, čili a koření. Mícháme 2–3 minuty, pak přidáme maso a dusíme, až bude maso prohřáté a nasáté vůní koření.
-
3
Předvařené nebo pečené fazole ohřejeme, kukuřičné tortilly prohřejeme na suché pánvi nebo na plotýnce.
-
4
Tortillu položíme na talíř, dáme na ni fazole, trochu masové směsi a lžíci smetany. Ozdobíme nakrájeným rajčetem a rozdrobeným sýrem feta. Ihned podáváme posypané čerstvým oreganem.