Tostadas s trhaným masem a kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Vepřová plec
  • 175 g Fazole vařené
  • 115 g Sýr Feta
  • 90 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Oregano čerstvé
  • 6 ks Tortilla
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Rajčata
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 865 kcal
  • Sacharidy 122 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 336 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 122 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 1081.6 mg
  • Vláknina 35440.7 mg
  • Vitamín A 35440.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové ramínko nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, zakryjeme a vaříme 40 minut. Scedíme a necháme okapat. Natrháme, osolíme a vložíme do mísy.

  • 2

    Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli nakrájenou na plátky, drcený česnek, čili a koření. Mícháme 2–3 minuty, pak přidáme maso a dusíme, až bude maso prohřáté a nasáté vůní koření.

  • 3

    Předvařené nebo pečené fazole ohřejeme, kukuřičné tortilly prohřejeme na suché pánvi nebo na plotýnce.

  • 4

    Tortillu položíme na talíř, dáme na ni fazole, trochu masové směsi a lžíci smetany. Ozdobíme nakrájeným rajčetem a rozdrobeným sýrem feta. Ihned podáváme posypané čerstvým oreganem.

Komentáře k receptu