Carnitas

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Vepřový bok
  • 200 g Sádlo škvařené
  • 750 g Vepřová kýta
  • 2 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 8 ks Chilli paprička
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1259 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 118 g
  • Sodík 252 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 206.1 mg
  • Draslík 847 mg
  • Vláknina 3906.7 mg
  • Vitamín A 3906.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bobkové listy, tymián a majoránku roztlučeme v hmoždíři.

  • 2

    Směs vepřové kýty a bůčku nakrájíme na kostky 5 cm velké a vložíme do nekovové nádoby. Přidáme tymián, majoránku a sůl, vetřeme do masa, zakryjeme a necháme uležet 2 hodiny, nejlépe však přes noc.

  • 3

    Z čerstvého svazku koriandru odstraníme stonky a listy nasekáme nahrubo. Cibuli překrojíme napůl, pak obě poloviny nakrájíme na tenké proužky. Naložené kousky čili papričky jalapeňo nakrájíme rovněž na tenké proužky. Vše smícháme v míse, přilijeme čerstvě vymačkanou šťávu z pomeranče a vše jemně protřeseme, aby se chutě salsy spojily. Zakryjeme a dáme do chladu.

  • 4

    V ohnivzdorné nádobě zahřejeme sádlo, přidáme masovou směs s kousky pomeranče, stroužky česneku a nakrájenou cibulí. Osmažíme dohněda. Děrovanou naběračkou vyjmeme z nádoby cibuli a česnek. Nádobu zakryjeme a dusíme na mírném plameni asi 90 minut.

  • 5

    Odkryjeme a vyjmeme kousky pomeranče. Směs dále vaříme odkrytou, až se všechna šťáva vstřebá a kostky masa jsou křupavé na povrchu a měkké uvnitř.

Komentáře k receptu