Mexický nadívaný bůček
Suroviny
- 1500 g Vepřový bok
- 50 g Hrozinky
- 500 g Vepřové maso mleté
- 50 g Mandle
- 120 ml Víno bílé
- 150 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1643 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 156 g
- Sodík 377 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 240.5 mg
- Draslík 968.5 mg
- Vláknina 4699 mg
- Vitamín A 4699 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké pánvi zahřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli a rozdrcený česnek, smažíme 5 minut na mírném plameni. Přidáme drcený hřebíček, skořici a mleté maso. Smažíme za stálého míchání dohněda. Přilijeme vývar a dusíme 20 minut.
-
2
Přidáme spařená, oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata a nasekané mandle. Zamícháme, přilijeme víno a přidáme hrozinky. Dusíme, až bude ze směsi hustá omáčka, necháme vychladnout, podle chuti přidáme sůl a pepř.
-
3
Vykoštěný bůček rozložíme a nádivku stejnoměrně rozprostřeme až do krajů bůčkového plátu, zavineme a převážeme několikrát provázkem křížem. Povrch bůčku osolíme a opepříme.
-
4
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 120 minut. Hotové dáme na servírovací mísu, přiklopíme a necháme 10 minut stát, teprve pak krájíme a podáváme.