Čokoládový krém se šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 23 g
- Sodík 48 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 290.8 mg
- Draslík 89.2 mg
- Vláknina 1060 mg
- Vitamín A 1060 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
3/4 dávky mléka svaříme s polovinou cukru, přidáme nastrouhanou kakaovou polevu a za stálého míchání ji rozvaříme.
-
2
Žloutky dobře rozšleháme se zbylým cukrem a zbylým studeným mlékem a za stálého míchání je vlijeme do vařícího mléka s polevou. Zahříváme v páře, až směs zhoustne. Nesmí se vařit, aby se vejce nesrazila.
-
3
Uvařený krém procedíme, přidáme vanilkový cukr a po prochladnutí krém rozdělíme do šálků vytřených olejem.
-
4
Šálky potom vložíme do nádoby s vodou tak, aby hladina vody sahala do 3/4 výše krému. Zvolna vaříme nejméně 1 hodinu do zhoustnutí krému.
-
5
Vychladlý krém vyklopíme na talířek, ozdobíme ušlehanou, moučkovým cukrem oslazenou smetanou a čokoládovými hoblinkami.
-
6
Ihned podáváme. Krém uchováváme stále v chladničce.