Kuřecí píšťaly

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 90 g Sýr Feta
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 ks Kuřecí prsa
  • 3 ks Rajčata
  • 3 ks Chilli paprička
  • 12 ks Tortilla
  • 0.5 ks Limetka
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 580 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 110 g
  • Cholesterol 23.9 mg
  • Draslík 659 mg
  • Vláknina 31536.6 mg
  • Vitamín A 31536.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na salsu smícháme pokrájená, oloupaná a semen zbavená rajčata, limetkovou šťávu, svazek čerstvého, nasekaného koriandru, sůl, jemně nakrájenou cibuli a na jemno nasekanou čili papričku.

  • 2

    Kuřecí prsa bez kůže a kostí vložíme do většího hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme 15 - 20 minut na mírném plameni, až je maso měkké. Necháme trochu vychladnout, natrháme na kousky.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, přidáme nasekanou cibuli a utřený česnek, smažíme přibližně 5 minut, až cibule změkne, ale ještě nezhnědne. Přidáme maso, sůl, pepř, promícháme, sejmeme z ohně a přidáme rozdrobený sýr Feta.

  • 4

    Tortilly napaříme, aby byly ohebné. Na každou položíme lžíci náplně, svineme, aby se utvořil pevný váleček a zajistíme párátkem.

  • 5

    V pánvi rozpálíme olej, z tortill odstraníme párátka a smažíme je 2 - 3 minuty do zlatova, často obracíme. Vyndáme na papírový ubrousek, ihned podáváme se salsou.

Komentáře k receptu