Zapečené brambory
Suroviny
- 100 g Olivy černé
- 200 g Sýr kozí
- 250 ml Vývar zeleninový
- 7 ks Brambory vařené
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Cuketa
- 2 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Oříšky piniové
- 0.11 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1150 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 47.9 mg
- Draslík 970.3 mg
- Vláknina 9947.8 mg
- Vitamín A 9947.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cuketu očistíme, oloupeme, nakrájíme na malé kostičky. Oloupané šalotky pokrájíme na tenké proužky. Brambory rozpůlíme, vnitřek vydlabeme.
-
2
Olej rozpálíme, vložíme cibulku a cuketu. Orestujeme 5 minut, poté přidáme rozpůlené olivy, odstavíme z ohně. Smetanu řádně rozmícháme s kozím sýrem a přidáme zeleninovou směs. Omyté a osušené bylinky nasekáme, vmícháme do směsi. Přilijeme jen takové množství vývaru, aby vzniklo hladké těsto. Opepříme, přidáme prolisovaný česnek.
-
3
Brambory naplníme směsí, vložíme do silně vymaštěné zapékací formy, posypeme oříšky, položíme na každou půlku brambory plátek másla, pečeme v rozehřáté troubě na 225°C po dobu 45 minut.