Omáčka z dýňových semen

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 130 g Dýňová semínka
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 3 kávová lžička Chilli omáčka
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 586.4 mg
  • Vláknina 7036.5 mg
  • Vitamín A 7036.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zahřejeme pánev se silným dnem, přidáme syrová semena dýně a pražíme nasucho za stálého míchání, až začnou pukat.

  • 2

    Rajčata nakrájíme na čtvrtky a vložíme do zapékací nádoby. Troubu předehřejeme na 200 °C a rajčata pečeme 45-60 minut, až budou ožehnutá a měkká. Necháme trochu vychladnout a oloupeme.

  • 3

    Semena dýně dáme do robota a zpracujeme na hladkou pastu. Přidáme rajčata, česnek, vývar a vše zpracujeme.

  • 4

    Rozpálíme olej, přidáme chilli omáčku a za stálého míchání vaříme 2-3 minuty. Přidáme směs z dýňových semen a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, až omáčka zhoustne a bude jí asi polovina, osolíme.

  • 5

    Podáváme k masům nebo zelenině. V chladu vydrží až týden.

Komentáře k receptu