Cibulová polévka s jehněčím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí maso
  • 100 g Petržel - nať
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 1500 ml Voda pitná
  • 2 ks Cibule
  • 10 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Kardamom
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 786 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 126.3 mg
  • Draslík 316.4 mg
  • Vláknina 17253.9 mg
  • Vitamín A 17253.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1189.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek s cibulí oloupeme a nahrubo nasekáme. Nať očistíme, omyjeme a nasekáme. Maso očistíme a pokrájíme na kousky.

  • 2

    Vše vložíme na rozpálený olivový olej a opečeme. Okořeníme, zalijeme 1,5 litrem vody a vaříme na mírném ohni 35 minut.

  • 3

    Mezitím oloupeme cibulky, nakrájíme na kolečka. Rozehřejeme zbytek oleje, cibuli 3 minuty orestujeme, přidáme do polévky, krátce povaříme a dle potřeby dokořeníme.

  • 4

    Hotovou polévku přelijeme do misek, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v troubě dozlatova.

Komentáře k receptu