Bifteky s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 9 g
- Sodík 310 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 845 mg
- Vláknina 3439.8 mg
- Vitamín A 3439.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na 4 bifteky, osušíme a každý biftek rukou naplocho stlačíme. Maso vložíme do mísy, zalijeme 8 lžícemi oleje a necháme asi 12 hodin odležet. Bifteky občas obrátíme.
-
2
Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a lžíci oleje, přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a dozlatova ji osmahneme. Potom cibuli vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
3
Bifteky necháme okapat a rstujeme je na tuku, v němž se smažila cibule, po každé straně asi 4 minuty. Osolíme je, opepříme a spolu s kroužky cibule upravíme na mísu.