Vepřové frikasé v pórkovém krému
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 720 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 44 g
- Sodík 374 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 344.8 mg
- Draslík 1054.3 mg
- Vláknina 5458.3 mg
- Vitamín A 5458.3 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Zprudka je opečeme v kastrolu na rozehřátém másle, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Zalijeme vínem, pod pokličkou zvolna dusíme asi 45 minut.
-
2
Potom k masu přidáme omytý, na kolečka pokrájený pórek a dusíme dalších 10 minut. Když maso změkne, odstavíme kastrol z plotny.
-
3
Rozšleháme zakysanou i sladkou smetanu se žloutky, vmícháme do pokrmu, podle chuti osolíme a opepříme.
-
4
Frikasé upravíme na talíře a podáváme s vařenými bramborami.