Vepřové frikasé v pórkovém krému

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Pórek
  • 800 g Vepřová kýta
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 50 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 250 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 0.23 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 720 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 374 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 344.8 mg
  • Draslík 1054.3 mg
  • Vláknina 5458.3 mg
  • Vitamín A 5458.3 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Zprudka je opečeme v kastrolu na rozehřátém másle, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Zalijeme vínem, pod pokličkou zvolna dusíme asi 45 minut.

  • 2

    Potom k masu přidáme omytý, na kolečka pokrájený pórek a dusíme dalších 10 minut. Když maso změkne, odstavíme kastrol z plotny.

  • 3

    Rozšleháme zakysanou i sladkou smetanu se žloutky, vmícháme do pokrmu, podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Frikasé upravíme na talíře a podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu