Pimientos rellenos
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 41 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 491.7 mg
- Vláknina 6963 mg
- Vitamín A 6963 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 108.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z paprik odkrojíme vršky i se stopkami, odstraníme semena a dužinu.
-
2
Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme nasekanou cibuli a česnek, smažíme do zlatova. Přidáme maso a osmahneme do hněda. Přimícháme víno, zvolna vaříme 10 minut, dokud se víno nevstřebá.
-
3
Přidáme krájená rajčata z konzervy a zvolna vaříme asi 10 minut, pak přidáme vařenou rýži. Odstavíme z ohně, přimícháme do směsi vejce a nasekanou petrželku. Dobře osolíme.
-
4
Směsí naplníme papriky, přiklopíme vršky paprik a narovnáme na stojato do pečící nádoby. Zakapeme zbytkem oleje a pečeme 40 - 45 minut v předehřáté troubě na 180°C. Pečeme, dokud nebudou papriky měkké. Vyndáme z trouby a před podáváním necháme ještě 5 minut pod pokličkou dojít.