Cochifrito
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 37 g
- Sodík 390 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 165 mg
- Draslík 800.6 mg
- Vláknina 1802 mg
- Vitamín A 1802 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozpálíme olej a na prudkém plameni na něm osmahneme kostky jehněčího ramínka. Každou várku cca 5 minut, dohněda. Vyjmeme z pánve.
-
2
Do výpeku dáme nasekanou cibuli a smažíme 5 minut, dokud nezměkne, přidáme utřený česnek, mletou papriku a smažíme ještě minutu. Do pánve vrátíme maso, přilijeme 80 ml citrónové šťávy a 1750 ml vody. Za občasného míchání vaříme na mírném plameni asi 2 hodiny, dokud se neodpaří většina vody a na povrchu se nezačne objevovat olej. Přimícháme nasekanou italskou petrželku, zbylou citrónovou šťávu, sůl a podáváme.