Cochifrito

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 ml Olej olivový
  • 100 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.8 l Voda pitná
  • 1 kg Jehněčí plec
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 562 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 390 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 800.6 mg
  • Vláknina 1802 mg
  • Vitamín A 1802 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozpálíme olej a na prudkém plameni na něm osmahneme kostky jehněčího ramínka. Každou várku cca 5 minut, dohněda. Vyjmeme z pánve.

  • 2

    Do výpeku dáme nasekanou cibuli a smažíme 5 minut, dokud nezměkne, přidáme utřený česnek, mletou papriku a smažíme ještě minutu. Do pánve vrátíme maso, přilijeme 80 ml citrónové šťávy a 1750 ml vody. Za občasného míchání vaříme na mírném plameni asi 2 hodiny, dokud se neodpaří většina vody a na povrchu se nezačne objevovat olej. Přimícháme nasekanou italskou petrželku, zbylou citrónovou šťávu, sůl a podáváme.

Komentáře k receptu