Omeleta s celerem a piniovými oříšky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 42 g
- Sodík 450 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 742.3 mg
- Draslík 452.2 mg
- Vláknina 2739.8 mg
- Vitamín A 2739.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer očistíme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na kousky asi 1 cm dlouhé. 4 listy nadrobno nasekáme. Celer opékáme na lžíci rozehřátého másla za stálého míchání asi 8 minut.
-
2
Vejce rozšleháme se 100 ml vody, solí, pepřem a nasekanými celerovými listy. Rozehřejeme lžíci másla, přidáme rozšlehaná vejce a pod poklicí necháme asi 2 minuty ztuhnout. Potom omeletu pokryjeme opečenými kousky celeru a smažíme ještě 1 minutu. Obrátíme a smažíme další 3 minuty. Nakonec omeletu znovu obrátíme a posypeme nasucho opraženými piniemi. Nakrájíme na porce a podáváme.