Omeleta s celerem a piniovými oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Oříšky piniové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 12 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.04 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 450 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 742.3 mg
  • Draslík 452.2 mg
  • Vláknina 2739.8 mg
  • Vitamín A 2739.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer očistíme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na kousky asi 1 cm dlouhé. 4 listy nadrobno nasekáme. Celer opékáme na lžíci rozehřátého másla za stálého míchání asi 8 minut.

  • 2

    Vejce rozšleháme se 100 ml vody, solí, pepřem a nasekanými celerovými listy. Rozehřejeme lžíci másla, přidáme rozšlehaná vejce a pod poklicí necháme asi 2 minuty ztuhnout. Potom omeletu pokryjeme opečenými kousky celeru a smažíme ještě 1 minutu. Obrátíme a smažíme další 3 minuty. Nakonec omeletu znovu obrátíme a posypeme nasucho opraženými piniemi. Nakrájíme na porce a podáváme.

Komentáře k receptu