Sardinas murcianas
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 25 g
- Sodík 143 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 594 mg
- Vláknina 7001.9 mg
- Vitamín A 7001.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Pečící nádobu, dost velkou, aby se do ní sardinky vešly na délku, vytřeme olejem. Sardinky bez páteře, hlavy a ocasu uvnitř osolíme.
-
3
Na dno pečící nádoby poklademe třetinu nakrájených rajčat, na ně navrstvíme sardinky, papriky a cibuli nakrájené na kolečka a plátky brambor. Posypeme petrželí a utřeným česnekem, solí, pepřem a polovičním množstvím šafránu.
-
4
Další vrstvu utvoříme ze zbylých sardinek, poloviny rajčat a ostatních surovin. Vše zakončíme zbylou vrstvou rajčat. Osolíme, opepříme, zakapeme olejem a zakryjeme alobalem.
-
5
Pečeme v předehřáté troubě na 180° C asi 1 hodinu. Naběračkou sebereme všechnu přebytečnou tekutinu, posypeme sekanou petrželkou a podáváme přímo z pečící nádoby.