Ryba pečená v soli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 8 g
- Sodík 291034 mg
- Bílkoviny 88 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 189 mg
- Draslík 1885.5 mg
- Vláknina 21100 mg
- Vitamín A 21100 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 124.7 mg
- Vitamín E 5.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu opláchneme a otřeme dosucha, naplníme plátky citrónu, fenyklu a snítkami tymiánu.
-
2
Polovinu soli nasypeme do větší pečící nádoby a na ni položíme rybu, zahrneme zbývající solí a přitlačíme směrem dolů, aby se dobře obalila.
-
3
Pečeme v troubě předehřáté na 200° C asi 30-40 minut. Vrchní vrstvu soli opatrně odhrneme ke straně, sloupneme z ryby kůži a dáváme pozor, aby na rybě nezůstala žádná sůl.
-
4
Podáváme horké nebo studené s česnekovou majonézou.