Rosol z kompotové šťávy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 1 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 503.2 mg
- Vláknina 1000 mg
- Vitamín A 1000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 125 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šťávu vlijeme do kastrolu, vsypeme želatinu a necháme půl hodiny nabobtnat. Následně zahřejeme za častého míchání, jakmile se želatina rozpustí, odstavíme z ohně.
-
2
Rosol používáme na zalití kompotovaného ovoce v miskách nebo na linecký koláč pokladený ovocem.