Krém jablečný
Suroviny
- 400 g Jablka
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 kávová lžička Solamyl
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 0.25 l Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Želatina
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 11 g
- Sodík 19 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 382.7 mg
- Draslík 249.6 mg
- Vláknina 7918 mg
- Vitamín A 7918 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na dílky, dáme do kastrolu, podlijeme třemi lžícemi vody, posypeme cukrem, přikryjeme a dusíme na mírném ohni do měkka. Jablka poté rozmixujeme.
-
2
Mletou želatinu se čtyřmi lžícemi vody necháme nabobtnat, pak ji vložíme i s nádobkou do horké vody a mícháme tak dlouho, až se rozpustí. Vmícháme do jablečné kaše, ochutíme citronovou kůrou. Kaši rozdělíme do kompotových misek a necháme ztuhnout v chladničce. Před podáváním polijeme polevou.
-
3
Příprava polevy: odlijeme 1/3 z mléka, rozkvedláme žloutky a Solamyl. Zbylé mléko osladíme, ochutíme vanilkovým cukrem, přivedeme k varu, vlijeme do něho směs ze žloutků a Solamylu, chvíli povaříme. Polevu necháme vychladit ve studené vodě za občasného míchání.