Krém jablečný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Jablka
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Želatina
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 382.7 mg
  • Draslík 249.6 mg
  • Vláknina 7918 mg
  • Vitamín A 7918 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na dílky, dáme do kastrolu, podlijeme třemi lžícemi vody, posypeme cukrem, přikryjeme a dusíme na mírném ohni do měkka. Jablka poté rozmixujeme.

  • 2

    Mletou želatinu se čtyřmi lžícemi vody necháme nabobtnat, pak ji vložíme i s nádobkou do horké vody a mícháme tak dlouho, až se rozpustí. Vmícháme do jablečné kaše, ochutíme citronovou kůrou. Kaši rozdělíme do kompotových misek a necháme ztuhnout v chladničce. Před podáváním polijeme polevou.

  • 3

    Příprava polevy: odlijeme 1/3 z mléka, rozkvedláme žloutky a Solamyl. Zbylé mléko osladíme, ochutíme vanilkovým cukrem, přivedeme k varu, vlijeme do něho směs ze žloutků a Solamylu, chvíli povaříme. Polevu necháme vychladit ve studené vodě za občasného míchání.

Komentáře k receptu