Gambas al ajillo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1041 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 70 g
- Sodík 2114 mg
- Bílkoviny 88 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 667.8 mg
- Draslík 663.6 mg
- Vláknina 2120 mg
- Vitamín A 2120 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé garnáty vyloupeme, ale neodřezáváme ocasy. Zbavíme je žil a směrem od hlavy nařízneme podélně na hřbetu.
-
2
Smícháme máslo s olejem a stejným dílem ho rozdělíme do 4 litinových rendlíků o objemu 500 ml. Do každého rendlíku přidáme po stejném dílu z polovičního množství utřeného česneku.
-
3
Rendlíky dáme na plech, troubu předehřejeme na 250°C a 10 minut pečeme, dokud nezačne směs bublat. Vyjmeme z trouby a do rendlíků dáme garnáty a zbylý česnek. Vrátíme do trouby a pečeme cca 5 minut, dokud nebudou garnáti hotoví.
-
4
Pak přimícháme jarní cibulku, nakrájenou na tenká kolečka, dle chuti osolíme a podáváme s chlebem, který namáčíme do omáčky.