Mexický čokoládový pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Čokoláda hořká
  • 120 g Cukr krupice
  • 280 ml Mléko plnotučné
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Skořice celá
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 53 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 316 mg
  • Draslík 200.9 mg
  • Vláknina 13895 mg
  • Vitamín A 13895 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 437.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme 120 g cukru, vodu a citronovou šťávu v malém hrnci. Vaříme na mírném ohni, dokud se cukr nezačne rozpouštět. Hned jak se cukr rozpustí, přivedeme k varu a vaříme, dokud nezezlátne.

  • 2

    Nahřejeme 4 pudinkové misky. Hotový karamel nalijeme do misek a rozlijeme po dnu a stranách, necháme vychladnout.

  • 3

    Čokoládu nelámeme na kousky a zahřejeme s mlékem a skořicí, mícháme až se čokoláda rozpustí. Ušleháme celá vejce a žloutky se zbývajícím cukrem do pěny, postupně zašleháme čokoládové mléko, skořici vyndáme. Hotový čokoládový krém vlijeme do misek a vložíme do pekáče s teplou vodou. Pekáč dáme do trouby a pečeme asi 20-30 minut, dokud pudink nezačne uprostřed tuhnout.

  • 4

    Vychladíme při pokojové teplotě a dáme na několik hodin nejlépe však přes noc do lednice. Hotový pudink opatrně uvolníme z misky a vyklopíme na talíř. Ozdobíme ořechy nebo ovocem.

Komentáře k receptu