Mexický čokoládový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 14 g
- Sodík 53 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 316 mg
- Draslík 200.9 mg
- Vláknina 13895 mg
- Vitamín A 13895 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 437.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme 120 g cukru, vodu a citronovou šťávu v malém hrnci. Vaříme na mírném ohni, dokud se cukr nezačne rozpouštět. Hned jak se cukr rozpustí, přivedeme k varu a vaříme, dokud nezezlátne.
-
2
Nahřejeme 4 pudinkové misky. Hotový karamel nalijeme do misek a rozlijeme po dnu a stranách, necháme vychladnout.
-
3
Čokoládu nelámeme na kousky a zahřejeme s mlékem a skořicí, mícháme až se čokoláda rozpustí. Ušleháme celá vejce a žloutky se zbývajícím cukrem do pěny, postupně zašleháme čokoládové mléko, skořici vyndáme. Hotový čokoládový krém vlijeme do misek a vložíme do pekáče s teplou vodou. Pekáč dáme do trouby a pečeme asi 20-30 minut, dokud pudink nezačne uprostřed tuhnout.
-
4
Vychladíme při pokojové teplotě a dáme na několik hodin nejlépe však přes noc do lednice. Hotový pudink opatrně uvolníme z misky a vyklopíme na talíř. Ozdobíme ořechy nebo ovocem.