Hovězí vývar s masem a zeleninou (zesílený)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 11 g
- Sodík 979 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 53.7 mg
- Draslík 231.2 mg
- Vláknina 1157.2 mg
- Vitamín A 1157.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře omyté a rozsekané kosti a opláchnuté hovězí maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla a mírně osolíme. Přidáme nové koření, celý pepř a cibuli a nejméně 2-3 hodiny pozvolna vaříme.
-
2
Potom do vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou a na hrubší kusy nakrájenou zeleninu a uvaříme doměkka.
-
3
Uvařené maso a kořenovou zeleninu vyjmeme a po vychlazení nakrájíme na kostičky.
-
4
Nakonec vývar procedíme přes hustý cedník.
-
5
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s masem a zeleninou vkládáme do polévky při podávání.