Hovězí vývar s masem a zeleninou (zesílený)

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 20 g Sůl
  • 20 g Petržel - nať
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 450 g Kosti hovězí řídké
  • 0.2 g Nové koření celé
  • 300 g Hovězí maso přední
  • 0.2 g Pepř černý celý
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 189 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 979 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 53.7 mg
  • Draslík 231.2 mg
  • Vláknina 1157.2 mg
  • Vitamín A 1157.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře omyté a rozsekané kosti a opláchnuté hovězí maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla a mírně osolíme. Přidáme nové koření, celý pepř a cibuli a nejméně 2-3 hodiny pozvolna vaříme.

  • 2

    Potom do vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou a na hrubší kusy nakrájenou zeleninu a uvaříme doměkka.

  • 3

    Uvařené maso a kořenovou zeleninu vyjmeme a po vychlazení nakrájíme na kostičky.

  • 4

    Nakonec vývar procedíme přes hustý cedník.

  • 5

    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s masem a zeleninou vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře k receptu