Telecí řízky s vinnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 493 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 16 g
- Sodík 523 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 146.5 mg
- Draslík 1574.3 mg
- Vláknina 3977.3 mg
- Vitamín A 3977.3 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na tenké řízky, zlehka je naklepeme, osolíme a opepříme. Maso zprudka opečeme na 2 lžících rozehřátého másla a vyjmeme.
-
2
Do pánve přidáme 2 lžíce másla a necháme na něm zesklovatět oloupanou, na kolečka nakrájenou šalotku. Podlijeme vínem a omáčku povaříme. Vložíme řízky, přidáme bobkové listy a pod pokličkou dusíme asi 15 minut.
-
3
Na zbylém oleji opečeme omyté, na plátky nakrájené cukety. Osolíme je, opepříme a urovnáme do zapékací mísy vymazané olejem. Přidáme řízky, šalotku a omyté lístky šalvěje nakrájené na nudličky. Zalijeme omáčkou, poklademe sýrem nakrájeným na plátky a krátce zapečeme v troubě pod grilem.