Carpaccio s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 15 g
- Sodík 459 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 45.1 mg
- Draslík 285.8 mg
- Vláknina 92.3 mg
- Vitamín A 92.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso zabalíme do fólie a vložíme do mrazničky asi na 20 minut. Potom svíčkovou ostrým nožem nakrájíme na téměř průsvitné plátky. Rozložíme je mezi dvě fólie a hladkou stranou paličky na maso je zlehka naklepeme. Plátky vyjmeme z fólie a upravíme na talíře.
-
2
V citronové šťávě rozmícháme sůl a zvolna zašleháme olivový olej. Plátky masa marinádou zakapeme. Okořeníme pepřem a obložíme hoblinkami parmezánu.