Pečená kachna po thajsku
Suroviny
- 1200 g Kachna mražená
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Koriandr čerstvý
- 1 ks Chilli paprička
- 10 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Med včelí
- 5 polévková lžíce Ocet rýžový
- 3 polévková lžíce Cukr krupice
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 820 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 71 g
- Sodík 133 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 97.3 mg
- Vláknina 1044.2 mg
- Vitamín A 1044.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu omyjeme a osušíme. Oloupaný česnek i koriandr utřeme se solí, pepřem, přidáme lžíci sójové omáčky, lžíci medu a vše promícháme. Směs vetřeme do kachny zevnitř i na povrchu. Přikryjeme a necháme v chladu odpočinout asi 2 hodiny.
-
2
Svaříme ocet, 2 lžíce sójové omáčky a cukr. Odstavíme, necháme vychladnout. Přidáme chilli papričku zbavenou zrnek a nakrájenou na kolečka.
-
3
Kachnu vložíme do středně vyhřáté trouby, pečeme asi 80 minut do měkka. Během pečení kachnu obracíme a přeléváme výpekem.
-
4
Porce kachny podáváme s rýží, omáčku podáváme zvlášť.