Dušená zelenina s vepřovými panenkami
Suroviny
- 500 g Brambory
- 400 g Kapusta hlávková
- 200 g Mrkev kořen
- 400 g Vepřová panenka
- 500 ml Vývar z hovězích kostí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Pórek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Vegeta
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 124 g
- Sodík 920 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 55.3 mg
- Draslík 2342.9 mg
- Vláknina 20533.8 mg
- Vitamín A 20533.8 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 159 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na kostky. Omytou kapustu nakrájíme na nudličky, očištěný pórek na kolečka. Oloupanou cibuli jemně pokrájíme a necháme zesklovatět na oleji.
-
2
Maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na kostky. Přidáme k cibuli a zprudka opečeme po všech stranách. Vmícháme zeleninu s bramborami, osolíme, opepříme a za častého míchání asi 5 minut opékáme. Zalijeme vývarem a zvolna dusíme pod pokličkou 30 - 35 minut.
-
3
Dušenou zeleninu s masem dochutíme Vegetou, upravíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.
-
4
Podáváme s celozrnným chlebem.